Pieci vislabākie aromātiskie istabas augi: lai jūsu mājoklī smaržotu lieliski

Dabīgie aromatizētāji!

Mākslīgie gaisa atsvaidzinātāji un aromātiskās sveces var uzlabot smaržu jūsu mājā, bet jaunākie pētījumi liecina, ka tie satur kaitīgos toksīnus, kas izraisa migrēnu, astmas lēkmes un sāpes ausīs, kā arī veicina gaisa piesārņošanos, ziņo CountryIiving.

Tādi aromātiskie istabas augi kā lavanda un piparmētra ir dabīga un ekoloģiski tīra alternatīva gaisa atsvaidzinātājiem un svecēm. Daži no tiem spēj novērst ādas sausumu ziemas mēnešos, mazināt gaisa piesārņojumu, cīnīties ar bezmiegu un pat mazināt sāpes.

Piedāvājam jums piecus visizplatītākos aromātiskos istabas augus jūsu mājām.

Gardēnija

Gardēnija ir daudzu smaržu sastāvdaļa. Tās ziediem piemīt reibinošs aromāts ar saldu smaržu, kas mājā saglabājas vēl pāris mēnešu garumā. Lai augs neaizietu bojā, ir svarīgi to turēt gaismā, un laistīt vienu reizi nedēļā.

Lavanda

Šis nomierinošais aromāts un plaši pazīstamie violetie ziediņi ir padarījuši lavandu par vienu no populārākajiem mājas gaisa atsvaidzinātājiem. Lavandai ir jāaug uz palodzes, lai iegūtu maksimāli daudz saules gaisma, kas tai tik ļoti nepieciešama.

Citrusaugļu koki

Citrusaugļi rada saldas citrona, apelsīna un greipfrūta smaržas, bet tiem ir nepieciešama nopietna aprūpe. Viņiem ir nepieciešamas astoņas stundas saules gaismas dienā, un viena laistīšanas reize nedēļā.

Aromātiskā ģerānija

Šis aromātiskais augs dalās septiņās pamata kategorijās, atkarībā no tā smaržas: roze, citrons, piparmētra, augļi un rieksti, garšvielas, ass un ozols. Laistiet to vienu reizi četrās nedēļās.

Piparmētra

Viena no labākajām alternatīvām saimniecēm, kurām nepatīk tradicionālais ziedu aromāts, ir piparmētra ar savu svaigo smaržu. Un tomēr, šim zaļajam augam ir nepieciešama ievērojama aprūpe – tas nozīmē trīs līdz četras laistīšanas reizes nedēļā.

Bez patīkamās smaržas, jūsu māja vēl arī skaisti izskatīsies! Un kādus aromātiskos augus zināt jūs?

avots: countryliving.com

Pievienot komentāru