PTAC brīdina: tā saucamās nāriņu astes ievērojami palielina noslīkšanas risku bērniem

Pēdējā laikā visā pasaulē bērnu vidū lielu popularitāti ir ieguvušas nāriņu astes, kuras paredzētas lietot peldēšanas laikā.

Lai arī cik vizuāli skaisti šīs nāriņu astes neizskatītos, pēc ekspertu pārbaužu veikšanas tika secināts, ka to valkāšana samazina bērna spēju peldēt līdz pat 70 procentiem, līdz ar to būtiski palielinās arī noslīkšanas risks.

Pētījuma rezultātā tika secināts, ka šie izstrādājumi lielā mērā samazina bērna spēju peldēt, jo nāriņas aste notur kopā abas kājas, kā arī bērns ātrāk nogurst un var noslīkt ļoti īsā laika periodā. Pētījuma laikā daudzi bērni atzina, ka pēc nāriņas astes uzvilkšanas jutās nedroši un nevēlējās ar to atrasties ūdenī. Taču 75% bērnu, kuri piedalījās pētījumā atzina, ka viņiem šis izstrādājums patika, un viņi to labprāt izmantotu atkārtoti. Eksperti min, ka pēc šī pētījuma veikšanas ir pierādīts, ka peldēšana ar nāriņas asti rada nevajadzīgu risku bērnam atrodoties ūdenī.

Aicinām vecākus pirms nāriņas astes iegādes izpētīt citus alternatīvus izstrādājumus, kuru lietošanā kājas var brīvi kustēties, kā arī rūpīgi iepazīties ar brīdinājumiem un lietošanas noteikumiem, kas ir norādīti uz izstrādājuma un /vai iepakojuma. Taču, ja tomēr vēlaties iegādāties nāriņu astes, iesakām tās lietot tikai bērniem, kuri ir vecāki par septiņiem gadiem un atrodas vecāku uzraudzībā. Tāpat atgādinām, ka nāriņas asti var izmantot tikai peldbaseinā, nevis jūrā, okeānā vai citās dabiskajās ūdenstilpnēs.

Lasi arī: Ja ”CROCS” arī ir vieni no taviem iemīļotākajiem apaviem, pievērs uzmanību šim rakstam

Lai arī līdz šim Austrālijā nav reģistrēts neviens noslīkšanas gadījums, kuru ir izraisījušas nāriņu astes, eksperti uzskata, ka tas būtu tikai laika jautājums un šobrīd jācer, ka patērētāji ieklausīsies ekspertu brīdinājumos un nenotiks šāda traģēdija. Pēc pētījuma veikšanas Austrālijas Konkurences un Patērētāju Komisija izvērtēs tā rezultātus, lai izlemtu vai noteikt konkrētus noteikumus attiecībā uz šī izstrādājuma pārdošanu un lietošanu.

Šķir otru lapu, lai noskatitos VIDEO, kurā meitenīte tiek izglābta no noslīkšanas (ar nāriņu asti) tikai pateicoties mammas ātrajai reakcijai

 

Šobrīd Latvijas tirdzniecības vietās nav iespējams iegadāties peldēšanai paredzētās nāriņu astes, taču tās ir iespējams pasūtīt ārzemju interneta veikalos. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pirms izstrādājuma iegādes aicina rūpīgi izvērtēt šī izstrādājuma nepieciešamību.

Lasi arī: Ja ”CROCS” arī ir vieni no taviem iemīļotākajiem apaviem, pievērs uzmanību šim rakstam

Pievienot komentāru