Šai puķei ir jābūt katrā mājā! Un lūk, kāpēc…

Tādā veidā augs var pasargāties no pārkaršanas. Ir viedoklis, ka, ja ģerānija atrodas ārā, tad karstā, sausā laikā saulrieta laikā var pavisam vienkārši pamanīt kūpēšanu. Šādu efektu kā reizi rada aktīvi izdalītās ēteriskās eļļas.

  1. Ģerānijas lapas nepatīk kodēm, mušām un tamlīdzīgiem kukaiņiem. Lai atbrīvotos no kukaiņiem, ieteicams ģerāniju ieberzēt mājdzīvnieku spalvā.
  2. Ģerāniju var izmantot, lai ārstētu galvassāpes un saaukstēšanos. Šis augs attīra gaisu, nogalina kaitīgās baktērijas. Lai sajustos možāks, pietiek katru dienu 10 minūtes vienkārši pasēdēt blakus augam.

Lai attīrītu gaisu, var izmantot ģerānijas eļļu, kas nopērkama aptiekās. Pietiek vien ar 3 – 4 pilieniem aromātiskajā lampā.

  1. Ģerānijas eļļa regulē hormonālo vielmaiņu. Tāpat tā rada jūtas, tāpēc varat iepilināt 5 pilienus ģerānijas eļļas aromātiskajā lampā romantisku vakariņu laikā.
  2. Ģerānija ir ārkārtīgi ieteicama cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar nervu sistēmu, kas cieš no paaugstināta asinsspiediena, bezmiega, kuņģa-zarnu un sirds saslimšanām. Ģerānija būtisku palīdzību žultspūšļa un aknu slimību gadījumos. Pie sāpīgās vietas pielikta ģerānijas lapa mazina sāpes otīta, radikulīta, zobu sāpju gadījumos.
  3. Tautas dziednieki zobusāpju gadījumā iesaka nelikt ģerānijas lapu mutē, bet gan piesiet to pie vaiga no ārpuses. Radikulīta gadījumā lapas sasmalcina, un pēc tam pieliek pie muguras kā kompresi. Šāda veida kompresi izmanto arī paaugstināta spiediena gadījumā, uzliekot to uz rokas ( vietā, kur ir atrodams pulss).
  4. Vienkārši mājā augoša ģerānija, pēc dziednieku teiktā, novērš audzēju rašanos. Bet parapsihologi apgalvo, ka ģerānija sakārto slimību izjaukto cilvēka bioenerģētisko lauku.

avots: jellyroom.su

Pievienot komentāru