Sēru vēsts: pazīstama modele mirusi pēc Covid-19 vakcīnas

 

Pēc vakcinēšanās ar Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 no trombozes mirusi britu modele Stefānija Dibuā, ziņo The Sun.

Modele nomira 39 gadu vecumā. Pirmo vakcīnas devu viņa saņēma 6. maijā Kiprā. Tajā dienā viņa savā sociālo tīklu lapā rakstīja: “Tātad, šodien es tiku vakcinēta! Es ienīstu adatas, un šī diena nebija izņēmums. Tagad es jūtos briesmīgi. Es pavadu laiku gultā ar picu.”

Pēc nedēļas elpošanas problēmu dēļ sieviete tika nogādāta vietējā slimnīcā. Toreiz savos sociālajos tīklos Dibuā rakstīja, ka viņai ir trīce pa visu ķermeni un visas locītavas ir “savilktas”. Turklāt viņa cieta no pastāvīgām galvassāpēm. “Mamma un tētis man lika veikt koronavīrusa testu, kas, par laimi, izrādījās negatīvs. Tomēr mēs nesapratām, kur ir problēma. Varbūt tā ir reakcija uz vakcīnu,” viņa raksturoja savu stāvokli.

Lasi vēl: Liepnieks: Negribi vakcinēties, sēdi mājās!

19. maijā Dibuā jau bija komas stāvoklī. Vēlāk vietējie mediji ziņoja, ka sievietei bija asinsizplūdums smadzenēs, un 22.maijā viņa nomira.

Mediķi Kiprā sacīja, ka modelei nebija nopietnu slimību. Viņi arī piebilda, ka Dibuā nāves cēloņus izmeklēs Eiropas Zāļu aģentūra.

 

Avots: tautaruna.nra.lv

Pievienot komentāru