Slikta ziņa tētiem: Bērniem līdz 3 gadu vecumam jāguļ kopā ar mammām! Citādi jūs iznīciniet viņu veselību!…

Taču kā būt ar to, ka mamma var pagriezties un nosmacēt bērnu?!

Nesen Lielbritānijā bija publicēts pētījums par pēkšņu zīdaiņu mirstību. Gandrīz divās trešdaļās gadījumu tas notika tieši mātes gultā.

Bet doktors Bergmans apgalvo:

“Kad zīdainis mirst gultā, pie tā obligāti nav vainīga mamma, kura pagriezusies. Nosmakšanu var izraisīt arī citas lietas: toksiski garaiņi, cigaretes, alkohols, lieli spilveni vai bīstamas mantas. ”

Zinātnieki novēroja 16 zīdaiņus, kuri gulēja kopā ar mammām un savā gultiņā. Monitori parādīja, ka bērniņa sirds, kurš guļ viens, sirds saspringst trīs reizes vairāk.

Savās gultiņās tikai 6 no 16 bērniem gulēja mierīgi. Un šis miegs nebija tik dziļš, kā tiem, kuri gulēja pie mammām.

Bērni savās gultiņās retāk pāriet no aktīvās miega fāzes un mierīgi, bet šī pāreja ir ļoti svarīga normālai smadzeņu attīstībai. Pētījumi ar dzīvniekiem pierāda, ka stress un miega trūkums bērnībā noved pie problēmām pusaudžu vecumā.

Tā ka visdrošākā vieta bērnam ir vecāku gultā. Protams, pie nosacījuma, ka viņi nedzer. Nepīpē, necieš no aptaukošanās un nav šausmīgi noguruši.

Un ko jūs domājiet par šo pētījumu? Pastāstiet mums komentāros un neaizmirstiet ar šo rakstu padalīties ar pazīstamajām mammām!

avots

Pievienot komentāru