“Smirdīgie nelieši. Citu vārdu nav” – Zelenskis komentē uzbrukumu Odesai, kurā bojā gāja mazulis

Kā zināms, raķešu uzlidojumos Odesā bojā gājuši vismaz astoņi cilvēki, bet vēl aptuveni 20 ievainoti. Okupantu uzbrukumā miris arī trīs mēnešus vecs mazulis.

“Šodien Odesai uzlidoja septiņas raķetes, notriecām divas, viena ietriecās daudzstāvu ēkā, gāja bojā 8 cilvēki, 18 vai 20 tika ievainoti, trīs mēnešus vecs bērns gāja bojā. Nogalināja trīs mēnešus vecu bērnu. Kad sākās karš, šim bērnam bija mēnesis. Jūs spējat iedomāties? Kas vispār notiek? Smirdīgie nelieši. Citu vārdu nav. Vienkārši nelieši,” preses konferencē sacīja Zelenskis.

Krievija laikā no plkst.14 līdz 15 izšāvusi vairākas spārnotās raķetes. Tās izšautas no Krievijas stratēģiskās aviācijas lidmašīnām Tu-95 Kaspijas jūras akvatorijā, vēsta Ukrainas gaisa pavēlniecības “Dienvidi” dienests sakariem ar sabiedrību.

Lasi vēl: “Nepārmetiet man nodevību.” Maksims Galkins beidzot atklāj, kā visu zaudēja

“Kaujas darbību laikā zenītraķešu vienības iznīcināja divas ienaidnieka spārnotās raķetes (provizoriski H555 vai H101), kas veica triecienu Odesai, un divus operatīvi taktiskos dronus, kas domājams, veica spārnoto raķešu lidojumu korekciju,” teikts paziņojumā.

Odesas mēra birojs informē, ka divas raķetes trāpījušas militāram objektam, bet vēl divas – dzīvojamiem namiem.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru