Torte “Karpata”

Pagatavošana:

  1. No sākuma gatavojam mīklu. Ielejiet katliņā ūdeni, lieciet klāt sāli un cukuru, kā arī gabaliņos sagrieztu sviestu.
  2. Lieciet katliņu uz vidējas uguns un gatavojiet tik ilgi, kamēr sviests izkusīs. Noņemiet masu no uguns un iemaisiet tajā miltus. Atgrieziet masu uz plīts un turpiniet to vārīt, nemitīgi pārmaisot, kamēr mīkla nesaies palielā kamolā, bet pamatā sāks izveidoties garoziņa (tās ir aptuveni 2 – 3 minūtes).
  3. Noņemiet kaltiņu nost no uguns, pārlieciet mīklu katliņā.
  4. Pa vienai klāt lieciet olas, ar lāpstiņu samaisot viendabīgu masu pēc katras no tām. Ja jūs izmantojat stacionāro mikseri, maisiet ar vismazāko ātrumu. Parasts mikseris ar putojamām slotiņām neder. Nemitīgi sekojiet līdzi masas konsistencei – mīklai noteikti nevajadzētu būt pārāk šķidrai. Lai būtu droši, ka tā nenotiks, pēdējo olu labāk uzputot ar dakšiņu un pēcāk pievienot pa daļām. Mīklai jāsanāk gludai un spīdošai.
  5. Pārlieciet mīklu uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Izklājiet mīklu apmēram 24×40 cm lielā kvadrātā.
  6. Lieciet cepamo pannu ar mīklu 200 grādu temperatūrā, kur to cepiet, līdz tā būs gatava (apmēram 30 – 35 minūtes).
  7. Gatavojam krēmu. Ielejiet sautējamā pannā 100 ml piena. Pievienojiet pienam klāt miltus un cieti, rūpīgi samaisiet, līdz iegūta viendabīga masa.
  8. Pievienojiet klāt pāri palikušo pienu, cukuru un vaniļu. Lieciet masu uz vidējas uguns un, nemitīgi maisot, vāriet, kamēr būs gatavs.
  9. Noņemiet masu no uguns un pārlieciet tās sastāvu bļodiņā. Pārklājiet krēma virskārtu ar pārtikas plēvi, tad ļaujiet tam pilnībā atdzist.
  10. Miksera traukā samaisiet sviestu, līdz tas ieguvis krēmam līdzīgu konsistenci. Pa daļām lieciet klāt uzvārīto pudiņu, kārtīgi saputojiet pēc katras masas pievienošanas reizes.
  11. Gatavo un atdzesēto tortes pamatu sagrieziet horizontāli uz pusēm. Vienu pusi lieciet uz trauka un tai pa virsu klājiet krēmu.
  12. Uzklājiet pa virsu otru kārtu. Apberiet ar pūdercukuru, pēcāk lieciet to ledusskapī uz 40 – 60 minūtēm.
  13. Sagrieziet gabaliņos un pasniedziet!

Lai jums labi garšo!

avots

Pievienot komentāru