Ukrainā sašauts Latvijas pārvadājumu kompānijas šoferis

 

Ukrainā sašauts Latvijas pārvadājumu kompānijas kravas mašīnas šoferis, intervijā portālam TVNET pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

 

Ministrs norādīja, ka šā brīža aktualitāte autopārvadājumos uz Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju, ir drošības situācija.

“Diemžēl ir arī bēdīgs notikums. Viens no mūsu šoferiem Ukrainā ir sašauts un pašlaik atrodas slimnīcā,” atklāja satiksmes ministrs.

 

 

Pēc viņa teiktā, ir vairāki gadījumi, kad kravas netiek izkrautas, kā arī mēģinājumi konfiscēt mašīnas Latvijas pārvadātājem.

Linkaits atzīmēja, ka daļa Latvijas pārvadātāju nodarbināto šoferu ir ar Krievijas vai Baltkrievijas pasi, un šādi cilvēki netiek ielaisti pašlaik Ukrainā. Līdz ar to ir diezgan liela neskaidrība par šoferu pieejamību, kas uz turieni vispār varētu doties.

Bīstamākā situācija ir Ukrainas daļās, kas robežojas ar karadarbību. “Tur nebūt nav droši un vienkārši,” piebilda ministrs.

Autotransporta direkcijas (ATD) sabiedrisko attiecību speciāliste Lilita Pelčere portālam TVNET pastāstīja, ka sašautais šoferis šobrīd atrodas Kijevas slimnīcā. Nav gan zināms, kurā dienā viņš ir cietis.

Pelčere atzīmēja, ka pagaidām nav saņemta vienota informācija par mēģinājumiem zagt kravas, taču katru dienu situācija mainoties.

Lasi vēl: Latviešu astrologs izteicis prognozi kara gaitai un kara iznākumam

Ir pārvadātāji, kuri ir paspējuši atgriezties Latvijā, taču dažiem pagaidām nav izdevies izkļūt no bīstamajām teritorijām. “Piemēram, vēsta, ka notiek apšaudes, tāpēc iespēju robežās pārnakšņo drošās vietās, bet pagaidām nevar izbraukt no Kijevas,” sacīja ATD pārstāve.

Tāpat viens šoferis, kurš ir Ukrainas pilsonis, pieteicies dienēt armijā, attiecīgi pārtraucot darbu.

 

Avots: tvnet.lv

 

 

COMMENTS

Pievienot komentāru