17 virtuves viltības, par kurām uzzinot jūs gribēsiet gatavot vēl biežāk

Kā ātri notīrīt vārītu olu ūdens glāzē

Lai ātri attīrītu vārītu olu no čaumalām, pietiek to ielikt glāzē vai nelielā burciņā ar aukstu ūdeni un dažas sekundes spēcīgi pakratīt. Voila – ola ir notīrīta!

Banāns ar šokolādes pildījumu – garšīgi un veselīgi

Ja jums garšo saldumi un banāni, tad šis deserts jums noteikti garšos. Jums būs nepieciešams banāns, nedaudz šokolādes pastas, trubiņa sulai un šprice. Vienkāŗsi iespiediet trubiņu banāna vidū, iespiediet šokolādes pastu špricē un iespiediet banānā. Pēc tam banānu uz stundiņu ielieciet ledusskapī – un veselīgais gardums ir gatavs.

Lai pagatavotu šo saldējumu, jums būs nepieciešama tikai viena sastāvdaļa – banāns

Notīriet pāris banānus. Pēc tam sagrieziet tos sīkos gabaliņos. Ielieciet dziļā traukā saldētavā uz 1 – 2 stundām. Pēc tam kārtīgi samaisiet un…izbaudiet!

Zivs nepielips grilam, ja apakšā paliksiet citronus

Uzlieciet zivs gabaliņus uz sagrieztu citronu “spilventiņiem”, kas ievietoti vai nu tieši uz grila vai arī grilla groziņā – rezultāts jūs patīkami pārsteigs.

Izmantojiet pretpiedegšanas izsmidzinātāju lipīgām sastāvdaļām

Mērot tādas lipīgas sastāvdaļas kā medus vai zemesriekstu sviets, apsmidziniet savas mērkrūzes ar nekaitīgo pretpiedegšanas izsmidzinātāju. Tā būs daudz ērtāk.

Noņemt burciņai vāku var ar gumijas cimdu palīdzību

Ja jums neizdodas atvērt burciņas vāku, tad pamēģiniet to izdarīt gumijas cimdos. Vai arī aplieciet gumijas lentu ap vāku un pagrieziet.

Ātrs veids, kā sagriezt zaļumus

Viegli sagriezt liellapu zaļumus, piemēram, baziliku un salviju, var, sarullējot lapas rullīti.

Lai mīkla sanāktu vienāda biezuma

Lai pārliecinātos par to, ka mīkla cepšanai sanāk vienāda biezuma, izmantojiet 2 ēdiena irbulīšus kā virziena rādītājus izlīdzināšanai.

Kartupeļu plācenīšus var taisīt arī vafeļu pannā

Ja jūs cenšaties pēc iespējas samazinā cepšanu, tad jums noteikti iepatiksies un garšos ideja cept kartupeļu plācenīšus vafeļu pannā. Starp citu, tādā veidā var pagatavot arī omleti.

Vīnu var atvēsināt 15 minūtēs

Ietiniet vīna pudeli mitrā dvielī un uz 15 minūtēm ievietojiet saldētavā – tā dzēriens ātri kļūs auksts.

Statīvs gaļai no alumīnija folijas

Uztaisiet paši savu statīvu cepšanai, sarullējot alumīnija folijas lapas un ieliekot ceptuves zemākajā daļā. Tā gaļa nepiedegs un vienmērīgi izcepsies.

Dabīga sula uzreiz no mandarīna

Ja jums sagribējās dabīga sula, bet sulu spiede nav pa rokai, pamēģiniet šo paņēmieni. Izgrieziet kakliņu ar vāciņu no plastmasas pudeles, pēc tam mandarīna miziņā veiciet nelielu iegriezumu pudeles kakliņa biezumā. Pēc tam pielīmējiet to pie iegūtā cauruma. Kārtīgi ar rokām saspiediet mandarīnu – un variet liet dzērienu glāzē.

avots

Pievienot komentāru