5 produkti, kurus patiešām ir kaitīgi lietot uzturā pēc 18:00

2. Alkohols

Ja nekādi nevar iztikt bez alkohola, tad to nevajadzētu lietot pirms pašas gulētiešanas.
Alkohols ļoti negatīvi ietekmē nieres. Ja vakara svinības tika lietoti sāļi, asi, trekni ēdieni un alkohols, tad slodze nierēm ir graujoša. Saprotams, ka katram cilvēkam kādreiz vajag atslābināties ar iecienītajiem dzērieniem, dažādā stipruma pakāpē, bet vēlams sekot tam, lai to lietošana nebūtu vēlāk kā 2 stundas pirms miega. Pietam: atskurbšana par 90% pirms aizmigšanas – vislabākā alkoholisma, depresijas un pats par sevi saprotams, paģiru profilakse!

3. „Ātrie” ogļhidrāti: miltu izstrādājumi un saldumi

Vakari bez miltu izstrādājumiem nozīmīgi uzlabos garastāvokli.
Ja pirms miega apēd salātus, dārzeņus, augļus un citus ilgi asimilējamus produktus, kuri satur šķiedrvielas un lēni šķeļamus ogļhidrātus, tad diezin vai tiks nodarīts nozīmīgs kaitējums miega laikā. „Ātrie” ogļhidrāti – saldumi un konditoreja – uzsūksies ātri, bet iegulsies kā „neaizskaramas rezerves” zarnās uz visu nakti, turklāt, to lietošana vēlu vakarā var novest pie regulāriem aizcietējumiem.

4. Sālījumi un marinējumi

Sāls pa vakariem – naksnīga baltā nāve nierēm.
Ja paķer tikai dažus sāļus čipsus uz nakti, situācija sanāks līdzvērtīga aprakstītajai 1.punktā. Sāls veicina šķidruma ātru uzkrāšanos visos organisma audos. Pēc produktu ar sāli lietošanas uz nakti, roku, kāju un sejas tūskas rašanās iespējamība uz rītu ir ļoti liela.

5. Trekns

Tauki ir noderīgi matiem, nagiem, ādai, tikai noteiktos daudzumos un pareizā laikā.
Kāds var iedomāties, ka maziņš kūpinātas vistas gabaliņš uz nakti „nevar kaitēt”.
To pašu dažkārt domā par „divām šķēlītēm desiņas”, „pusīti cepta vistas gurniņa”. Taču lieta nav daudzumā, bet gan ļoti augstā tauku saturā tāda veida produktos.
Kuņģim nāksies strādāt lielāko nakts daļu.
Pat ja aizmigsiet ātri, var rasties murgaini vai ļoti trauksmaini sapņi. Miegs var būt trausls. Jo pēc treknu ēdienu ēšanas uz nakti pat nelielā daudzumā, organisma iekšpusē veidojas kuņģa „dzirnakmeņi”, kuriem jāmaļ un jāmaļ līdz agram rītam.

avots: okok.life

Pievienot komentāru