5 produkti, kurus patiešām ir kaitīgi lietot uzturā pēc 18:00

Daudzi, kuri vēlas kļūt slaidāki, ir pārliecināti, ka noslēpums ir ļoti vienkāršs: neēst pēc pulksten 18-19 vakarā. Bet mūsdienu dietologi ir pārliecināti, ka ēst vajag nelielām porcijām visa nomoda perioda laikā. Svarīgi ir ievērot, kādu tieši pārtiku lietojiet vakarā, un no kā jāatsakās pirmkārt. Apskatā runa būs par 5 produktiem, kurus patiešām ir kaitīgi lietot uzturā un dzert vakarā.

Atturēties no pārtikas daudzas stundas pēc kārtas ir visai kaitīgi sekojoša iemesla dēļ. Lieta tāda ka tad, kad cilvēks sāk badoties, centrālā nervu sistēma sūta impulsu: „Uzmanību! Nekavējoties jāuzkrāj tauki ilgstošas badošanās gadījumam!!!” Turklāt periodos, kad atsakās no ēdiena, vielmaiņa palēninās, kad noved pie tā, ka nākamā ēdienreize ved pie tūlītējas svara uzņemšanas!

Veselīga dzīvesveida jaunās tendences bieži noved pie sekojošajām kļūdām. Cilvēks sāk praktizēt svaigēšanu. Kādā brīdī viņš nolemj ar salātiem, kuriem pievienots nedaudz olīveļļas, dažādot savu uzturu. Rezultātā viņš jau nākamajā dienā atrod liekus 2-3 centimetrus viduklī. Svaigēdāji bēdīgi dalās: pēc ilgstošas svaigēšanas praktizēšanas, vielmaiņa palēninās tik ļoti, ka pat no saujas saulespuķu vai ķirbju sēklu acumirklī notiek manāms svara pieaugums!
Tādēļ var teikt, ka badošanās gandrīz visos gadījumos noved nevis pie svara pazemināšanās, bet beigu beigās uzņemšanas. Cilvēka nervu sistēmu nevar apmānīt: tā pieņem lēmumu pati – uzkrāt barības vietas, kad organismā neienāk uzturs ( pašsaglabāšanās mehānismi).

Skaidrs, ka ja sāk lietot smagas piedevas ar gaļas ēdieniem vakaros (vispopulārākie kaitīgie pārtikas salikumi – gaļa plus makaroni, gaļa plus kartupeļi), tad notiks ne tikai svara pieaugšana, bet arī no pārslodzes cietīs kuņģis un zarnas. Tāds pārtikas salikums ir kaitīgs jebkurā diennakts laikā. Vakarā ideāli būs salāti ar augu eļļu, augļi, dzeramie jogurti. Zemāk ies runa par viskaitīgākajiem produktiem, lietošanai pirms nakts miera.

1. Šķidrums

Jebkuri šķidrumi, lietoti pēc pulkstenis 19-20, izraisa tūsku. To var pamanīt cilvēkam lielākā vai mazākā apmērā. Kāds ieraudzīs uztūkušus maisiņus zem acīm no rīta un nošausmināsies. Bet kādam tikai „izskatīsies”, ka laulības gredzens dīvainā kārtā nospiež pirkstu.
Augstas kvalitātes zaļā tēja var būt nosacīts izņēmums no likumsakarībām, tā kā tā ir ļoti stiprs urīndzenošs līdzeklis (ūdens, visdrīzāk ka, pagūs pamest organismu jau pirms tam, kad jūs aiziesiet gulēt). Der aizmirst ieradumu „dzert tēju” uz nakti priekš tā, lai ķermenim no rīta būtu ierastas aprises.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru