Arvīds Ulme pārdod savu Triju Zvaigžņu ordeni, lai samaksātu sodu par decembra protestiem

Valsts Policija (VP) skaidroja, ka pērn 12.decembrī divās savstarpēji nesaistītās sapulcēs pie Brīvības pieminekļa un 11.novembra krastmalā, kuras rīkoja biedrība “Stabilitātei – Jā!” un Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, pulcējās vairāk nekā valstī tobrīd atļautie 25 cilvēki. Sapulcēs tika pārkāptas gan epidemioloģiskās drošības prasības, gan sabiedriskās kārtības noteikumi un konstatēti citi pārkāpumi.

LASI VĒL: Jaunizceptā māte ielika savu 12 dienas jauno meitiņu autokrēslā uz izmeta pa logu. Viņas rīcības iemesls ir vienkārši neticams…

“Šāds administratīvais sods, ko represijām padevīgā Tiesa apstiprināja, faktiski ir vērsta uz 1987. gadā dibinātā Atmodas sasaucēja un pirmo pretpadomju demonstrāciju un mītiņu organizētāju – Vides aizsardzības kluba iznīcināšanu nevis sodīšanu. Kā citādi, lai izskaidro, ja par vienas sapulces sasaukšanu, piemēro – pieckārtīgu !!! (5000+5000+500+250+50) naudas sodu? Kur represīvais aparāts iet roku rokā ar tiesu – tur Atmodā izcīnītai demokrātijai ir beigas”, raksta A. Ulme.

VP par šīm protesta akcijām piemērojusi sodus 56 personām kopumā par 23 815 eiro.

COMMENTS

Pievienot komentāru