Esat uzmanīgi! Visbīstamākās tautas metodes saaukstēšanās ārstēšanai

Tvaiku elpošana

Medicīnā to sauc par tvaiku inhalāciju, bet tautas medicīnā tas izskatās vairāk kā kaut kādas šamaņu darbības. Daudzi padomju laika bērni atceras, kā viņus sēdināja pie katliem un pārklāja pāri galvai dvieļus.

Šajā katlā aumaļām tecēja sviedri un citi izdalījumi no elpceļiem, kas tika uzskatīts par galveno ārstēšanas metodes efektivitātes apliecinājumu, bet ādas kairinājums un pat apdegumi netika ņemti vērā. Protams, ka sildīšana tiek izmantota arī fizioterapijā, taču tā nolūkam tiek izmantotas speciālas lampas. Bet šāda veida inhalācijas mūsdienās tiek veiktas ar speciāliem aparātiem.

Karsēšanās pirtī

Pirts daudzu slimību gadījumā vispār ir pat ļoti kaitīga, tajā skaitā arī gripas, elpceļu slimību gadījumā utt. Ja cilvēks nenomira no slimības laikā jau tā lielās slodzes uz sirdi, kuru tikai pasliktina došanās pirtī, tad visticamākais, ka pēc tam sekos slimības saasināšanās, jo iekaisuma procesi sildīšanas laikā tikai pastiprinās. Turklāt nav iespējams uzkarsēt savu ķermeni līdz tādai temperatūrai, kurā vīrusi vienkārši mirtu. Ārsti pat pēc slimošanas rekomendē vismaz vēl pāris dienas uz pirti nedoties.

Piens ar “Borjomi” un citi karstie kokteiļi

Katrs ārst ARVI (akūtas respiratoriskās vīrusinfekcijas gadījumā) rekomendē dzert daudz siltu dzērienu – siltu, nevis karstu! Pārāk karsti dzērieni var tikai saasināt slimību, jo kairina respiratorisko sistēmu. Tāpat tautas medicīnā ļoti bieži tiek uzskatīts, ka karstam dzērienam jābūt kombinācijā ar pienu, klāt liekot medu, sviestu, “Borjomi”.

To visu parasti izmanto kakla sāpju un klepus samazināšanas gadījumā. Taču piens kā sastāvdaļa, turklāt kopā ar sviestu vai kaut ko citu, nebūt nav nepieciešams. Turklāt šāda kombinācija nebūt nav veselīga, jo ir pārāk smaga barība jūsu kuņģim. Visveselīgākie siltie dzērieni ir tie, kas veidoti uz ūdens bāzes: sulas, tējas, morsi utt.

Sinepju plāksteri un banku terapija

Līdz šim tā arī nav īsti pierādīta dažādu karsēšanas metožu, sildītāju, komprešu un daudz kā cita efektivitāte. Tas jau “nekas”, ja kāds mira no sirds pārpūles pārlieku lielas karsēšanas rezultātā.

Patiesībā šīs metodes nav nekas vairāk kā “novērsošās metodes”, novēršos slimnieka uzmanību no pamatproblēmas, kas ir saaukstēšanās, sāpes kaklā un citi, tā vietā sniedzot apdedzinātas ādas sāpes vai ko tamlīdzīgu. Īpaši bīstama ir banku terapija – mūsdienu medicīnā jo īpaši neiesaka izmantot šo paņēmienu, jo tie var traucēt zemādas šūnu asinsritei.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

avots

Pievienot komentāru