Kādu labumu jūsu organismam sniegs tas, ka katru rītu lietosiet linsēklu ūdeni?

Linsēklās esošās skābes lieliski spēj uzlabot jūsu ādas veselību. To sastāvā ir B grupas vitamīni, kas ir nepieciešami, lai atbrīvotos no sausas un zvīņainas ādas.

Gremošanas trakta veselībai

Linsēklu ūdenī esošās omega-3 taukskābes nodrošina pilnvērtīgu gremošanas trakta darbību, kas samazina vēdera pūšanos vai sāpes. Linsēklas palīdzēs jums uzturēt savu organismu vislabākajā darba kārtībā.

Linsēklas lieliski palīdz novērst arī aizcietējumu, jo to sastāvā ir šķiedrvielas, kas veicina labāku vēdera izeju.

Antioksidantu īpašības

Linsēklās ir augsts antioksidantu sastāvs, kas lieliski noder cilvēka smadzeņu veselībai. Tās novērš toksīnus, kas ir oksigenācijas ienaidnieki. Tāpat linsēklās esošie antioksidanti ir ļoti labi piemēroti mūsu gremošanas trakta darbībai, jo tie palīdz ražot probiotiķus. Šādi tiek nostiprināta mūsu gremošanas trakta darbība. Antioksidanti spēj palīdzēt cīņā pret baktērijām un vīrusiem, ar kuriem mēs nonākam kontaktā katru dienu.

Atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

Linsēklas ir lieliski piemērotas tiem, kas vēlas nomest lieko svaru. Linsēklās esošās taukskābes ir labs palīgs lieko tauku dedzināšanā. Tajā pašā laikā linsēklu sastāvā ir augsts šķiedrvielu daudzums, kas ļaus jums just daudz lielāku sātu ar katru ēdienreizi, šādi samazinot uzņemto kaloriju daudzumu.

Samazina vēža attīstības risku

Vairākos pētījumos tika secināts, ka linsēklu dzēriena lietošana ikdienā uzturā ievērojami samazina vēža attīstības risku. Regulāra linsēklu ūdens lietošana samazina krūts, resnās zarnas un prostatas vēža iespējamību, jo tās spēj lieliski sabalansēt organismā esošos hormonus. Tas veicina regulārus un normālus organisma procesus, kas neļauj attīstīties vēža šūnām.

Vislabākais laiks, kad lietot šo dzērienu, ir agri no rītiem. Vēl ieteicams to pagatavot jau iepriekšējā vakarā, taču obligāti jādzer nākamās dienas rītā, jo to nedrīkst turēt ilgāk.

Ieberiet traukā divas glāzes linsēklu un ielejiet divas verdoša ūdens glāzes. Pārlieciet traukam pāri dvieli un ļaujiet tam nakti nostāvēt, lai iegūtu visas linsēklu labās īpašības. Nākošās dienas rītā dzērienu nepieciešams izfiltrēt, lai atbrīvotos no pašām sēkliņām.

Jūs varat dzert šo ūdeni pirms brokastīm vai arī pievienot to klāt brokastu smūtijam.

avots

Pievienot komentāru