Kāpēc veciem cilvēkiem smird nepatīkami mute?

Vecums rada daudz izmaiņu cilvēka ārienē un veselībā. Dažas pārmaiņas nepriecē cilvēkus, un viena no tām ir slikta elpa no mutes. Mēs izstāstīsim, kas ir smakas cēlonis un vai var tikt no tās vaļā.

Cēloņi:

Mutes dobuma infekcijas

Ar vecumu zobu stāvoklis pasliktinās. Zobi aplikums un ēdiena paliekas provocē baktēriju vairošanos, kas izraisa dažādas infekcijas.

Sausums mutē

Siekalas ir lielisks palīgs pārtikas sadalei, baktēriju daudzuma samazināšanai un mutes dobuma mitrināšanai. Bet ar laiku siekalu dziedzeri pārtrauc ražot pietiekami daudz šķidruma, un parādās sausums.

Zobu protēzes

Daudziem veciem cilvēkiem ir ieliekamas zobu protēzes vai ir daļējās protēzes. Tomēr ilgstoša vai nepareiza izmantošana var izraisīt audu iekaisumu, kas izraisa nepatīkamu smaku no mutes.

Slimības pazīme

Smaka var būt pirmais trauksmes zvans, lai vērstos pie speciālista. Nepatīkamu elpa var būt no nepatīkamām slimībām: cukura diabēta, kuņģa un zarnu trakta slimības, nieru mazspējas.

Neiroloģiskās slimības

Vecākie cilvēki, kas slimo ar Alcheimera vai Parkinsona slimībām var aizmirst, ka ir nepieciešams notīrīt zobus vai nav iespējams to izdarīt fiziski. Tāpēc viņiem ir nepieciešama tuvinieku palīdzība, lai nodrošinātu mutes higiēnu.

Šķir nākošo lapu un uzzini kā to novērst!

Pievienot komentāru