Kas skūpstu padara patiešām labu? Ekspertu viedoklis

Vai jūs zinājāt, ka otrs izplatītākais jautājums Google meklētājā ir “kā skūpstīties?” (pirmajā vietā ir “kā sasiet kaklasaiti?”). Un jautājums tiešām ir šāds – kā pareizi skūpstīties? Vai vispār ir labs un slikts veids, kā to darīt?

“Tie cilvēki, kas labi skūpstās, prot veiksmīgi izveidot lielisku psiholoģisko saikni ar otru cilvēku,” tā komentē psihologs Eiprils Deiviss. “Jums jāspēj koncentrēties tikai vienam uz otru, bet visa pārējā pasaule ir jāignorē.”

Labs skūpsts spēj pilnībā izsist cilvēku no realitātes, liek ceļiem trīcēt un prātam aizmirst par visu apkārt notiekošo. Tagad mazliet precīzāk par to, kas skūpstu padara patiešām labu.

  1. Pret skūpstīšanos izturieties kā pret mākslu

Zinātnē viss ir izmērīts konkrētos datos un ciparos: ja viena no sastāvdaļām trūkst, tad nekas labs nevar sanākt. Arī mākslā nemēdz būt kļūdu: jūs vienkārši mēģināt visu, kamēr atrodat to, kas jums rada sajūsmu un patīkamās sajūtas. Skūpsts ir māksla, nevis zinātne, tādēļ katram patīk kaut kas cits. Kāmasūtrā aprakstīti vairāk nekā 30 skūpstīšanās veidi, taču pats svarīgākais ir pievērst uzmanību partnera ķermeņa valodai un reakcijām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru