Lidmašīna gaisā apgriezās un nolaidās uz zemes: māte aizmirsa bērnu lidostā. ”Gada māte!”

Lidmašīna atgriezās lidostā pēc tam, kad viena pasažiere saprata, ka atstājusi savu mazuli terminālā, ziņo The Guardian.

Pilots, kurš vadīja lidmašīnu no Saūda Arābijas uz Kualalumpuru, saņēma neparastu lūgumu atgriezties Džidde lidostā tūlīt pēc pacelšanās. Video, kurā pilots zvanīja gaisa satiksmes vadībai, varēja dzirdēt  neparastās sarunas starp viņu un viņa kolēģiem, kad viņš lūdz atļauju, lai atgrieztos lidostā, kas nosaukts karaļa Abdulazisa vārdā.

“Lai Dievs ir ar mums. Mēs varam atgriezties?” – jautāja pilots. Neparedzamais notikumu pavērsiens radīja nelielu sajukumu starp gaisa satiksmes vadības dispečeriem, kuri apspriedās par atbilstošāko rīcību šajā situācijā.

“Šis reiss pieprasa nosēšanos”, – pilots sacīja vienam kolēģim. “Pasažieris aizmirsis savu bērnu gaidīšanas zonā”. Pēc tam dzirdams, ka pilots  atkārtot tekstu gaisa kustības operatoram: “Es jums sacīju, ka pasažieris atstājis savu bērnu terminālī, un viņa atsakās turpināt lidojumu.”

Pēc neilgas pauzes lidmašīnai tika dota atļauja atgriezties lidostā. Netiek ziņots, vai aizmāršīgā pasažiera bija kaut kādā veidā sodīta.

Lidmašīnas ļoti reti atgriežas atpakaļ lidostā, ja neskaita gadījumus, kas saistīti ar tehniskām problēmām vai pasažieru veselību. Bet, kā redzams, ir arī izņēmumu.

  1. gadā American Airlines reiss no Losandželosas uz Ņujorku nosēdās Kanzassitijā “ļoti nedisciplinēta pasažiera dēļ”, kurš atteicās pārstāt dziedāt Vitnijas Hjūstones dziesmu “Es vienmēr tevi mīlēšu”.

Nākamajā gadā Ņujorkā lidmašīna, kas devās uz Seulu, atgriezās pie vārtiem pēc tam, kad Dienvidkorejas aviokompānijas mantiniece Čo Henā lika izkāpt no lidmašīnas apkalpes loceklim, jo makadāmijas rieksti viņai tika pasniegt nevis bļodā, bet paziņā. Bet šī gada februārī Londonā lidmašīna veica neplānotu nosēšanos, jo lidmašīnai bija slikti aiztaisītas durvis.

Pārsteidzoša aizmāršība…

avots: theguardian.com

Pievienot komentāru