Lūk, kādēļ granātābolu nepieciešams ēst kopā ar kauliņiem! Šo jāzina katrai sievietei

  1. Mutes dobuma dezinficētājs. Granātābolu mizu novārījums noņem sāpes, dezinficē mutes dobumu, lieliski noderēs, ja jums ir stomatīts, faringīts vai angīna.
  2. Samazina asinsspiedienu. Granātāboli ļoti nepieciešami hipertoniķiem, jo tie lieliski spēj samazināt asinsspiedienu bez jebkāda kaitējuma cilvēka organismam. Tāpat šim auglim piemīt nomierinošas spējas. Lai nomierinātu nervu sistēmu, atbrīvotos no nemiera un bezmiega, lietojiet tēju, kurai klāt ir žāvētas granātābolu miziņas.
  3. Uzlabo atmiņu. Izrādās, ka lietojot pa 8 g granātābolu sulas katru dienu, vēlams četru nedēļu garumā, uzlabojas verbālā un redzes atmiņa.
  4. Noņem iekaisumu. Ja jums ir nieru, aknu, locītavu, acu, ausu vai galvas orgānu iekaisums, ir ieteicams lietot granātābolu mizas novārījumu. Lai to pagatavotu, ņemiet 2 tējkarotes kaltētas un sasmalcinātas granātābolu mizas, aplejiet to ar vienu glāzi karsta ūdens, pēc tam vāriet uz nelielas uguns šo maisījumu vismaz 30 minūtes. Pēc tam pagatavoto maisījumu nepieciešams nokāst un pieliet tam klāt verdošu ūdeni. Lietot nepieciešams 2 – 3 reizes dienā pa 50 g, vēlams vismaz 30 minūtes pirms ēšanas.
  5. Samazina izsalkuma sajūtu. Viena glāze granātābolu sulas dienā palīdz uzturēt ķermeņa svaru normas robežās, kā arī sniedz sāta sajūtu. Zinātnieki ir pārliecināti, ka šo efektu panāk auglī esošie polifenoli, kas palīdz samazināt apetīti.
  6. Aizsargā organismu no sirds un asinsvadu slimībām. Regulāra granātābolu lietošana uzturā samazina iespēju saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Tāpat 0,5 glāze granātābolu sulas dienā spēj pasargāt cilvēka organismu no sirdslēkmes un insulta.

Atcerieties, ka jūs esat tas, ko jūs ēdat, tādēļ centieties ēst veselīgi. Neaizmirstiet, ka pat visveselīgākajiem un spēcīgākajiem organismiem arī ir nepieciešamas minerālvielas un vitamīni.

Esiet veseli! Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

abiem

Pievienot komentāru