Pēc dēla nāves vīrietis uzrakstīja 10 likumus, kuri jāzina visiem vecākiem!

Bērni ir mūsu dzīves skaistākie ziedi. Līdz ar bērniņa nākšanu ģimenē, pilnīgi viss mainās kājām gaisā, taču nekas neaizvietos to laiku, kas tiek pavadīts kopā ar saviem bērniem.

Taču dzīve mēdz būt skarba un reizēm mūsu bērni mūs pamet pārāk ātri…

Ričards Pringls zaudēja savu trīs gadus veco dēlu Hjū, kad viņam sākās intrakraniāla asiņošana jeb epidulārā hematoma.

Gadu pēc dēla nāves bēdām sagrautais tēvs savā Facebook lapā ierakstīja 10 svarīgas lietas, kuras viņš apzinājās tikai pēc dēla nāves.

  1. Mīlestība nemēdz būt par daudz.
  2. Jums ir jāspēj atvēlēt laiks. Pat tikai minūte, lai paspēlētos ar savu bērnu. Nekas cits nedrīkst būt svarīgāks.
  3. Biežāk fotografējaties kopā ar bērniem un uzņemiet video. Jūs nekad nespēsiet uzzināt, vai tas nebūs bijis pats pēdējais mirklis kopā.
  4. Nekad nevajag “uzpirkt” bērnu ar dāvanām vai naudu. Labāk iztērējiet uz viņiem savu laiku: dodieties uz jūru, dodieties pastaigā vai arī uz parku, lai palēkātu pa batutiem.
  5. Klausieties mūziku un dziediet kopā. Mēs ar Hjū bieži dziedājām kopā automobilī, mājās, dodoties pastaigās. Es nemitīgi atminos šos mirkļus.
  6. Cieniet jūsu kopā būšanas laiku. Kopīga pusdienošana, pasaku lasīšana, gulēšana dīvānā – pēc šīm visparastākajām lietām arī nākas visvairāk skumt.
  7. Vienmēr nobučojiet uz atvadām savus tuviniekus un mīļus sev cilvēkus. Iespējams, ka tas būs pēdējais, ko varēsiet izdarīt viņu labā.
  8. Protiet izklaidēties. Vienalga, ko jūs darītu – pastaigātos, staigātu pa veikalu, brauciet mašīnā – nekad neaizmirstiet smieties un izklaidēties.
  9. Obligāti pierakstiet visus sava bērna sasniegumus. Vecumdienās jums būs ļoti patīkami pārlasīt to visu.
  10. Ja jums ir iespēja nobučot savu bērnu pirms gulētiešanas, aizvest viņu uz skolu, pabrokastot kopā, doties uz viņa izlaidumu vai kāzām – tas nozīmē, ka esat pasaulē laimīgākais cilvēks. Vienmēr atcerieties to!

avots

Pievienot komentāru