Piecas pazīmes, kas liecina, ka vairs nedrīkst ēst ēdiena pārpalikumus. Ļoti noderīga informācija!

Ja uz ēdiena izstrādājuma ir parādījies pelējums – ir pienācis laiks to nosūtīt uz miskasti, raksta This Is Insider. Tas ir saprotams pat bērnam. Izņēmums gan noteikti būs zilais siers.

reizēm pazīmes, ka produkts ir sabojājies, var nebūt tika skaidri redzamas. Bet sabojātu pārtikas produktu lietošana var izsaukt nopietnu saindēšanos.

Kad runa ir pat ēdienu atlikumiem, izmanto noteikumu “septiņas dienas”. Atceries: atvēri iepakojumu ar ātri bojājošiem produktiem – atlikumus nepieciešams izmest pēc septiņām dienām.

Dažos gadījumos no produktiem nepieciešams atbrīvoties līdz šī termiņa beigām.

Lūk, 5 pazīmes, kas pateikts, ka pārtikas produkts ir sabojājies un tam laiks pamest tavu ledusskapi:

  1. Uz ēdiena ir parādījies pelējums.

Sabojāta maize, siers un citi pārtika produkti parasti ir pārklāti ar zaļām vai zilām pelējuma sporām. Citas pelējuma formas var izskatīties kā baltas pūkas.

Ja uz pārtikas produkta nav pelējums, bet tev tomēr šķiet, ka tas ir sabojājies, izmanto vēl citas šajā sarakstā minētās pārbaudes metodes.

  1. Mainījusies ēdiena krāsa.

Gaļa ar pelēku nokrāsu, vai arī salāti un āboli ar brūniem plankumiem, liecina, ka produktu vairs nav ieteicams lietot uzturā. Tas attiecas uz dabīgu krāsu.

Pārtikas produkti, kas satur konservantus, var saglabāt dabisko krāsu daudz ilgāk. Ko darīt šādos gadījumos? Lasi tālāk.

  1. Ēdienam ir nepatīkams aromāts.

Sabojātajam sviestam piemīt sārta smarža, sabojātam pienam ir skābuma aromāts. Ja sajūti nepatīkamu aromātu, ēdiens nav lietojams. Arī gaļa, kas sākusi dīvaini smaržot, vairs nav drošs pārtikas produkts.

Taviem pārtikas produktiem nebūtu jābūt apveltītiem ar svešu aromātu, nemaz nerunājot par to, ka ēdiens smird.

  1. Ir mainījies ēdiena ārējais izskats.

Gļotādas parādīšanās uz pārtikas produktiem ir labs iemesls, lai to izmestu.

Sabojājušiem piena produktiem veidojas kunkuļi, pārgatavojušies augļi kļūst pārāk mīksti un burtiski pārvēršas putrā.

  1. Ieklausies savos instinktos.

Ja tev ir mazākās aizdomas, ka produkts ir bojāts, tad labāk neriskēt un nekavējoties atbrīvoties no tā. Tavi instinkti nekad tevi nemaldinās.

Naudu, protams, žēl, bet iedomājies, cik daudz tev būtu jātērē, ja pēkšņi saindētos un dotos uz slimnīcu. Un cik ilgu laiku tev vēl vajadzēs, lai atjaunotos.

Lūk, padomi, kas tev palīdzēs uzglabāt produktus:

  1. Obligāti nomarķē produktus.

Šajā gadījumā var uzlīmēt uzlīmes, un kurām norādīts datums, kad produkts tika atvērts, sasaldēts vai pagatavots. Tas palīdzēs tev izlemt, kas vispirms jāgatavo, lai produkts neaizietu bojā.

  1. Pareizi saglabā, atsaldē un uzsildi produktus.

Katrs produkts jāglabā atsevišķā temperatūrā. Nav nepieciešams uz galda atstāt to, kam jāglabājas ledusskapī vai saldētavas kamerā.

Uzsildi pārtikas produktu līdz temperatūrai, kas neļaus vairoties kaitīgām baktērijām.

Un kā tu parasti nosaki, ka produkts ir bojāts?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru