Šis dabīgais produkts ir labākās zāles sirdij, kuņģim un galvai. Lūk, kāpēc

Pareizi lietojot, medus un valrieksti var kļūt par labiem sabiedrotajiem, cīņā ar anēmiju, galvassāpēm un kuņģa čūlām.

Pret anēmiju

Jums vajadzīgs 200 g medus, 200 g sasmalcinātu valriekstu un sula no pusi citrona.

Sastāvdaļas kārtīgi sajauc un glabā traukā ar hermētisku vāku. Anēmijas ārstēšanai lieto pa vienai tējkarotei trīs reizes dienā, vismaz vienu mēnesi.

Pret paaugstinātu asinsspiedienu

Cīņā ar paaugstināto asinsspiedienu katru dienu ēdiet 100 g valriekstu, kas sajaukti ar 100 g medus.

Galvassāpju ārstēšana

Šī kombinācija ir ne tikai garšīga, bet pētījumos ir konstatēts, ka tā arī palīdz ārstēt galvassāpes un pat bezmiegu.

Ja jums sāp galva, apēdiet dažus valriekstus kopā ar medu, bet , ja jūs nevariet aizmigt, vakarā apēdiet 5-10 valriekstus, kas sajaukti ar 2-3 tējkarotēm medus.

Efektīvs līdzeklis pret kuņģa čūlu

Ja jums ir kuņģa čūla, medus un riekstu maisījums var palīdzēt.

Jums vajag novārīt 20 gramus valriekstu, tad tos sasmalcināt, pielikt   2 ēdamkarotes  medus un to visu sajaukt ar glāzi piena. Pagatavoto dzērienu lietot 2-3 ēdamkarotes pirms katras ēdienreizes.

Valrieksti ir lieliski sirds, kuņģa un nervu sistēmas sargi. Laiks ēst riekstus!

Blakus tam, ka valrieksti ir garšīga un vērtīga uzkoda, kā arī tos izmanto dažādu desertu pagatavošanai, tiem piemīt arī dažas apskaužamas terapeitiskas īpašības.

Ēdiet valriekstus un jūs neskars daudzas slimības

Riekstus, kurus neesiet apēduši, glabājiet kā dabīgu ārstniecības līdzekli, kas palīdz pret daudzām saslimšanām. Tāpat valriekstus var kaltēt un pēc tam Ziemassvētkos pievienot desertiem, kūkām un cepumiem.

Kāpēc valrieksti ir tik vērtīgi?

Valrieksta kodols ir vērtīgo vielu glabātuve: ūdens( 3-5%). Tauki( 52.0-77.5%), olbaltumvielas ( 12-25%), minerāļi( rieksts ir bagāts ar varu un cinku), provitamīns A, B grupas vitamīni ( B1, B2, biotīns, holīns), vitamīni C, E, F, P.

Valrieksta kodola enerģētiskā vērtība 100 gramiem ir apmēram 700 kkal.

Par cik tie  satur tokoferolu( E vitamīnu), kas veicina holesterīna līmeņa samazināšanos asinīs un tajā ir ļoti maz ogļhidrātu, valrieksti ir ieteicami diabētiķiem.

Būdami ļoti bagāti ar taukiem un olbaltumvielām, rieksti kaloriju ziņā ir vērtīgāki par gaļu un satur daudzreiz mazāk toksīnu. Valrieksti ir vieni no barojošākajiem un vērtīgākajiem produktiem gada aukstajā laikā.

Speciālisti iesaka ēst riekstus, īpaši pēc ēdiena ar augstu tauku saturu, lai mazinātu to negatīvo ietekmi uz organismu.

zinātnieki tāpat ir pamanījuši, ka riekstos esošā alfa linolēnskābe ir ieteicama cilvēkiem ar traucētu sirds ritmu.

Riekstu aizsargeļļa uzturā noņem piesātināto tauku ietekmi. Pētījumi pierādījuši, ka cilvēki, kuri ēd valriekstus ne mazāk kā divas reizes nedēļā, divreiz retāk cieš no pēkšņas sirdslēkmes, nekā tie, kuri vispār nelieto riekstus.

Tāpat valrieksti mazina sirds išēmijas risku aptuveni par 30%. Runā ka,  ja jūs apēdīsiet nedēļā piecus riekstus, jūsu sirds būs kā sportistam!

Bet vai jums garšo valrieksti?

avots: drlaslau.com

Pievienot komentāru