Šīs sastāvdaļas noteikti nepieciešams sasaldēt. Ziemā būsiet par to pateicīgi!

Burkāni

Burkānus nepieciešams rupji sarīvēt un ielikt plastmasas maisiņā ar aiztaisāmu maliņu. Pēc tam nepieciešams šos maisiņus ielikt saldētavā. Ja vēlaties burkānus sagatavot dārzeņu maisījumam, sagrieziet burkānus nelielos kubiciņos un no sākuma blanšējiet tos. Kad tie būs atdzisuši, ielieciet tos saldētavā.

Baklažāni, kabači

Tos nepieciešams sagriezt nelielos kubiciņos vai ripiņās, pēc tam salikt pa plastmasas maisiņiem un saldētavā. Šāda sagatave būs lieliski piemērota zupu pagatavošanai.

Ziedkāposti

Pirms likšanas saldētavā, ziedkāpostus nepieciešams blanšēt, sadalīt pa ziedkopām un pēc tam likt plastmasas maisiņos un saldētavā.

Brokoļi

Šo dārzeni pirms saldēšanas nav nepieciešams blanšēt. Brokoļus nepieciešams rūpīgi nomazgāt, nožāvēt, sadalīt pa ziedkopām un sasaldēt. Lieciet tos plastmasas maisiņos vai trauciņos.

Tomāti

Mazos tomātiņus nepieciešams sasaldēt veselus, mazliet iegriežot tajos, lai tie nepārplīstu. Lielus tomātus pirms sasaldēšanas nepieciešams sagriezt kubiciņos vai ripiņās.

Sēnes

Sēnes var ne tikai izkaltēt, bet arī sasaldēt. Pirms sasaldēšanas tos nepieciešams attīrīt, nomazgāt, nosusināt un ielikt plastmasas maisiņos ar aiztaisāmu maliņu.

Ogas

Jebkuras ogas drīkst sasaldēt. Tikai vienas ogas saglabās savu formu un garšu labāk par citām. Droši drīkstat sasaldēt mellenes, kazenes, jāņogas, upenes, meža zemenes un parastās zemenes. Daudziem patīk no sākuma tos sasmalcināt blenderī, pievienojot klāt mazliet cukura. Ziemā šāds maisījums būs lieliski piemērot jogurtiem un dažādiem kokteiļiem.

Zaļumi

Zaļumus vislabāk sasaldēt pa kastītēm. Pirms tam tās nepieciešams nomazgāt, nosusināt un smalki sagriezt.

avots: vkurselife.com

Pievienot komentāru