Smagumu celšana – izrādās, tas ir labākais veids, lai uzvarētu depresiju un trauksmi. Ātri pērkam abonementu uz sporta zāli!

Tev ir uzmākusies depresija, un tu nezini ko darīt? Mēs pateiksim pašu labāko recepti, kā ar to tikt galā!

Problēmas mājās vai darbā, sociālie tīkli pilni ar veiksmīgu blogeru piemēriem, neapmierinātība ar dzīvi – tā visa dēļ slikts noskaņojums var ātri pārvērsties depresijā, raksta Big Think.

Atslēga problēmas risināšanai ir kustības!

Kustības un sports veido svarīgas lietas: atmiņu, izturību, radošumu, veiklību, atjautību. Kustības padara mūs veselus.

Fiziskie vingrinājumi patiešām var samazināt stresa un depresijas līmeni. Un runa nav tikai par jogu vai meditāciju, bet arī par treniņiem svaru zālē.

Zinātnieks Brets Gordons no īru universitātes Limerikā saka, ka 300 miljoni cilvēku cieš no depresijas visā pasaulē. Šīs problēmas ārstēšanai katru gadu tiek tērēts 118 miljardi ASV dolāru.

B.Gordons nonācis pie secinājuma, ka neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai veselības stāvokļa, saslimšanas simptomu mazināšanās tiek novērota pie tiem cilvēkiem, kuri vairāk nodarbojas ar sportu.

Turklāt regulāri fiziskie vingrinājumi novērš simptomu parādīšanos.

Vēsturiski cilvēki vienmēr savu ķermeni nodarbināja darbos – nesa ūdeni no upes, cirta malku, taisīja līdumus, būvēja patvērumu.

Tikai nosacīti nesen mēs esam pārstājuši to visu darīt. Bet bioloģiski un emocionāli cilvēki ir radīti tam, lai izmantotu savu ķermeni.

Un kā tu domā? Vai patiešām sports palīdz uzvarēt depresiju?

avots: bigthink.com

Pievienot komentāru