Tukumā jaunieši saņem vairāku tūstošu eiro sodu par “Mājsēdes” neievērošanu, kā arī braukāšanu bez vadītāja apliecības

Vakar Strenču novadā policija saņēma informāciju par iespējamu pulcēšanos. Pārbaudot informāciju, likumsargi konstatēja, ka kādā dzīvoklī atrodas vairākas personas ne no vienas mājsaimniecības, kā arī notiek kopīga alkohola lietošana. Ņemot vērā apstākļus, personu attieksmi un rupjos pārkāpumus, šajā gadījumā sešām personām piemērots sods 2000 eiro apmērā.

Vēl Vidzemes reģionā fiksēti divi gadījumi, kad personas, kuras atradušās ar savām automašīnām ārpus dzīvesvietas pēc plkst.22, nav pakļāvušās policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un sākušas bēgšanu. Valsts policijā norādīja, ka bēgšana nav izdevusies. Vienā gadījumā bēgošajā automašīnā atradušās četras personas, kā arī izrādījies, ka transportlīdzekļa vadītājs bija sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadītāja tiesībām un 2,4 promiļu reibumā. Autovadītājam piemērots 2000 eiro sods, bet katram pasažierim – pa 1000 eiro.

Aizvadītajā naktī ir fiksēti arī vairāki gadījumi, kad iedzīvotāji ir izturējušies agresīvi pret policijas darbiniekiem. Vēloties veikt datu pārbaudi, personas atteikušās izpaust savus datus, tādējādi nepakļaujoties policistu likumīgajām prasībām un arī veikuši fizisku pretošanos. Saistībā ar šiem gadījumiem uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Ir arī fiksēti vairāki uzbrukumi policijas darbiniekiem, kas beigušies bez smagām sekām, bet par notikušo ir sākti kriminālprocesi.

Jau ziņots, ka kopumā naktī no 1.janvāra uz 2.janvāri komandatstundas kontroles pasākumos pārbaudītas 4158 personas. Saistībā ar komandantstundas ierobežojumu neievērošanu policija sākusi 725 administratīvos procesus, kā arī fiksēti vēl 178 pārkāpumi, par kuriem tiks vēl sākti administratīvie procesi. Savukārt vēl 1319 gadījumos doti preventīvi norādījumi.

 

Avots: skaties.lv / Foto: www.vp.gov.lv

Pievienot komentāru