5 iemesli, kādēļ cilvēki paliek nelaimīgās attiecībās

Viņi nemīl savu partneri, nevis dzīvesveidu

Cilvēks var domāt, ka viss pārējais – māja, kopīgi draugi, prieks būt vecākiem, finansiālā stabilitāte – var kompensēt neesošās jūtas pret savu partneri. Kādam tas var šķist nepieņemami, jo mīlestība taču ir pats galvenais attiecībās. Taču ir cilvēki, kam tas ir pavisam normāli – ja viss pārējais apmierina, tad var ar partneri dzīvot pat bez jūtām.

Viņu darbs ir atkarīgs no laulības

Iespējams, ka laulātais pāris strādā kopā, varbūt pat viens no viņiem ir otram padotais. Iespējams, ka vienam no partneriem ir izdevīgi karjerai, ka viņu asociē ar laulāto draugu. Citiem šķiršanās var kaitēt reputācijai.

Viņus notur personīgie uzskati vai principi

Piemēram: “Es neticu šķiršanām” (ja tas ir, piemēram, reliģijas dēļ), “Mani vecāki izšķīrās, tādēļ es sev solīju, ka nekad mūžā tā nedarīšu”, “Es solīju, ka rūpēšos par savu ģimeni”.

Viņi baidās palikt vieni

Mēs esam sociālas būtnes, tādēļ daudziem no mums bailes palikt vienam ir tik lielas, ka viņi labāk paliek nelaimīgās attiecībās, nevis vieni paši.

Viņi vēlas izvairīties no sabiedriskas apspriešanas

Lai gan cilvēki šķiras visā pasaulē, daudziem tik un tā satrauc, ko par to padomās apkārtējie. Tas daudziem cilvēkiem tiešā veidā ietekmē pašvērtējumu – viņiem tā skan kā neveiksme, ka viņi ir sagrāvuši laulību. Tieši šī iemesla dēļ viņi ir tendēti paciest pat briesmīgas attiecības.

Ir daudz un dažādu iemeslu, kādēļ cilvēki paliek nelaimīgās attiecībās. Ja arī jūs satrauc šāda problēma, tad atcerieties šo teicienu: “Ja neko nemainīsiet, nekas arī nemainīsies.”

avots

Pievienot komentāru