7 produkti, kuri var sabojāt tavas nieres. Tie ir katrā mājā!

Sviests ir produkts ar augstu piesātināto tauku saturu. Tie palielina sirds un asinsvadu slimību risku. Tas savukārt noved pie dažādiem nieru darbības traucējumiem.

Priekšroka būtu jādod auksti presētām augu eļļām.

  1. Sāls

60% no mūsu ķermeņa sastāv no ūdens. Pārmērīgs sāls daudzums organismā izraisa šķidruma aizturi, kas neļauj nierēm pareizi filtrēt asinis.

Tā rezultātā kājas kļūst pietūkušas, parādās noguruma sajūta, saaukstēšanās, kuņģa problēmas un pietūkums.

Pārmērīgs sāls daudzums izraisa mūsu nieru priekšlaicīgu novecošanos. Jo vairāk sāls ir mūsu organismā, jo vairāk nieres cenšas to attīrīt.

Kopā ar nepietiekamu ūdens patēriņu tas palielina nieru slodzi, un ar to pašu attīsta priekšlaicīgu novecošanos. Tas ir ļoti bīstami mūsu veselībai.

  1. Gaļa

Cilvēkiem ar nieru slimībām jāierobežo gaļas patēriņš, pretējā gadījumā viņiem būs nopietnas komplikācijas. Nieru kolikas, kas sastopamas arī veseliem cilvēkiem, var rasties no pārmērīgas gaļas lietošanas uzturā.

Eļļā ceptas sarkanās gaļas izmantošana ir īpaši kaitīga nierēm: jo biežāk to ēd, jo vairāk tu riskē iegūt nierakmeņus.

Šajā sakarā zinātnieki vēlreiz stingri mudina atteikties no pārmērīga gaļas patēriņa vai ievērot “mēreni-veģetārā” uztura principu.

  1. Mākslīgie saldinātāji

Zinātnieki joprojām šaubās par mākslīgo saldinātāju nekaitīgumu. Nieru darbību var sabojāt tikai divu diētisko Coca-Cola pudeļu baudīšana.

Eksperimentāli tika konstatēts, ka saldinātāju lietošana pārtikā nemazina pārtikas produktu kaloriju daudzumu. Tie ir pilnīgi droši tikai veseliem cilvēkiem.

Iespējams, ka nekaitīgākais cukura aizstājējs ir stīvija. Stīvijas ekstrakts ir dabisks produkts, ko cilvēki Dienvidamerikā lietojuši simtiem gadu, un tam nav blakusparādību.

Noteikti padalies šajā noderīgajā informācijā ar saviem draugiem!

avots: lifter.world

Pievienot komentāru