Apēd tikai vienu vārītu olu dienā, un Tu jau pavisam drīz sajutīsi izmaiņas

Olas ir bagātas ar vitamīniem
Olu sastāvā ir vesela virkne ar noderīgiem vitamīniem. Vienā ola var atrast gan vitamīnu A – 5 % no diennakts normas, kā arī vitamīnu D – 10 % no diennakts nepieciešamās normas. Fosfors, dzelzs, jods, retinols, riboflavīns – visi šie mikroelementi ir atrodami olās. Ja tu katru dienu apēdīsi vienu olu, tad varēsi nesatraukties par acu veselību: antioksidants liteīns nodrošināt acs muskuli no iedzimtas deģenerācijas, bet vitamīns A paglābs no “vistas akluma” diennakts tumšajā laikā.

Olas aizsargā no osteoporozes
Mīksti vārīta ola ir garantija tam, ka tavi kauli būs stipri. Vāju kaulu problēma ir sāpīgs jautājums dauzdiem cilvēkiem, it īpaši sievietēm, kuras ir vecākas par 40 gadiem. Ir vērts sevi nodrošināt, lai nākotnē nebūtu liekas problēmas ar veselību!

Olas stiprina smadzenes
Olu sastāvā sastopams holīns – superprodukts smadzenēm! Tas palīdz uzlabot atmiņu, radošo domāšanu, ātru reakciju uz kairinātājiem. Garīgā darba strādātājiem šis ēdiens ir vienkārši neaizstājams! Ja bērnam pēc 3 gadiem nav alerģija, tad ir ļoti svarīgi nodrošināt ar vienu olu dienā, lai veicinātu pareizu smadzeņu attīstību un veselīga hormonālā fona veidošanos.

Olas samazina aterosklerozes rašanās risku!
Pēc olu lietošanas ēdienos, holesterīna līmenis asinīs nepaaugstinās! Holesterīns olās tiek līdzsvarots ar olās esošajiem fosfatīdiem (savienojumi, kas ir līdzīgi lecitīnam). Fosfatīdi neļauj asinsvados veidoties aterosklerotiskiem  veidojumiem. Labāk uzturā lietot vārītas olas, bez sviesta un olīveļļas. Tas par 100 % nodrošinās tevi pret problēmu rašanos ar aknām.

Pievērs uzmanību: plāna, lūztoša olas čaumala liecina par produkta uzturvērtības samazinātu vērtību. Bet čaumalas krāsa nav olas uzturvērtības rādītājs, kā tas parasti ir pieņemts!

Ja tu olas neēd īpaši bieži, tad ir vērts pamainīt lietu būtību. Ēdieni, kuru sastāvā ir ola, ir ļoti ātri pagatavojami, un olu pozitīvā ietekme uz organismu neizraisa nekādas šaubas! 1 ola dienā darīs brīnumus ar tavu veselību.

avots

Pievienot komentāru