Kontrolējiet urīnskābes līmeni organismā, jo sekas var būt pat ļoti nopietnas

10 dabīgi līdzekļi, kurus iespējams lietot mājas apstākļos

  1. Ābolu etiķis

Ābolu etiķis palīdz izvadīt no organisma toksīnus, tajā skaitā arī urīnskābi. Tā sastāvā ir ābolskābe, kas palīdz izvadīt urīnskābi. Tāpat ābolu etiķis palīdz atjaunot skābju un sārmu līdzsvaru organismā, turklāt tam piemīt pretiekaisuma un antioksidantu īpašības.

Glāzē tīra ūdens pievienojiet vienu tējkaroti nepasterizēta ābolu etiķa. Dzeriet šādu maisījumu divas vai trīs reizes dienā. Jūs ar laiku varat palielināt ābolu etiķa daudzumu līdz divām ēdamkarotēm uz vienu glāzi ūdens, turpinot lietot šo dzērienu tik ilgi, kamēr urīnskābes līmenis jūsu organismā normalizēsies.

UZMANĪBU: nelietojiet ābolu etiķi pārlieku lielos daudzumos, jo tas var krasi pamazināt kālija līmeni organismā. Turklāt ābolu etiķis var traucēt diurētisko līdzekļu iedarbībai.

  1. Citronu sula

Citronu sula rada sārmainu efektu organismā un palīdz neitralizēt urīnskābi. Turklāt citronos esošais C vitamīns arī palīdz samazināt urīnskābes līmeni. Izspiediet 1/2 citrona sulu, kuru ielejiet glāzē silta ūdens. Dzeriet šadu maisījumu tukšā dūšā no rītiem. Ieteicams tā darīt vismaz pāris nedēļu garumā.

  1. Ķirši

Ķiršos un citās tumšajās ogās ir ķīmiskas vielas, kuras palīdz samazināt urīnskābes līmeni. Violetos un tumši zilos augļos un ogās ir flavonoīdi – neaizvietojami antioksidanti, kas palīdz samazināt urīnskābi un samazina iekaisumus.

Centieties katru dienu apēst pa pus tasītei ķiršu vismaz pāris nedēļu garumā. Tāpat varat dzert tasīti svaigi spiestas ķiršu sulas vismaz četru nedēļu garumā. Tāpat ieteicams savā ikdienas uzturā iekļaut mellenes, zemenes, tomātus, saldo papriku, kā arī citus ar C vitamīnu un antioksidantiem bagātus augļus un dārzeņus.

  1. Dzeramā soda

Dzeramā soda ir ļoti labs līdzeklis cīņā ar paaugstinātu urīnskābes līmeni, kā arī darbojas kā palīgs pret podagras un artrīta radītām sāpēm. Tas palīdz organismam uzturēt dabīgo sārmaino vidi, padarot urīnskābi daudz vieglāk izvadāmu no organisma. Glāzē ūdens lieciet 1/2 tējkaroti dzeramās sodas. Dzeriet līdz trīs glāzēm šī dzēriena dienā, vēlams vismaz divu nedēļu garumā.

  1. Olīveļļa

Olīveļļa satur mononepiesātinātās taukus, kas sildīšanas procesā nesadalās. Visam klāt olīveļļas sastāvā ir arī E vitamīns un antioksidanti, kā arī tai piemīt pretiekaisuma īpašības. Izvēlieties labāk aukstā spieduma olīveļļu. Katru dienu centieties vismaz 1 – 3 ēdamkarotes olīveļļas iekļaut savos ēdienos.

  1. Ūdens

Ja dienā tiks izdzerts pietiekošs daudzums ūdens, tas veiksmīgi spēs filtrēt urīnskābi. Tādā veidā jūs atšķaidāt urīnskābi un uzlabojat nieru darba spējas, palīdzot caur urīnu izvadīt visu lieko urīnskābi.

Ja katru dienu tiek dzerts pietiekoši daudz ūdens, ir iespējams samazināt podagras lēkmes. Dienas laikā nepieciešams izdzert vismaz 7 – 10 glāzes ūdens. Tāpat uzturā nepieciešams iekļaut vairāk augļus un dārzeņus.

  1. Šķiedrvielas

Produkti, kuru sastāvā ir augsts šķiedrvielu daudzums, palīdz samazināt urīnskābes daudzumu, uzsūcot to sevī un pēcāk izvadot no organisma. Pilngraudi, āboli, bumbieri, apelsīni un zemenes – pāris produktu piemēri, kuru sastāvā ir augsts šķiedrvielu daudzums. Jūs droši varat iekļaut šos produktus savā uzturā daudz lielākā daudzumā. Tāpat varat dzert papaijas zaļo tēju, lai samazinātu urīnskābes daudzumu un novērstu problēmas ar podagru. Papaija palīdz organismam uzturēt urīnskābi normas robežās, darbojas arī kā pretiekaisuma līdzeklis.

  1. Piena produkti

Piens un piena produkti veiksmīgi spēj samazināt urīnskābes daudzumu organismā. Vājpienā, piemēram, ir ortoskābe, kas samazina urīnskābes reabsorbciju un palīdz to izvadīt caur nierēm. Katru dienu ieteicams izdzert vienu līdz trīs tasītes vājpiena. Tāpat varat iekļaut savā uzturā bezpiedevu jogurtu un citus piena produktus. Arī tofu var palīdzēt izmainīt plazmā esošo olbaltumvielu koncentrāciju un palīdzēt attīrīt organismu no urīnskābes.

  1. Kviešu dīgļu sula

Šī sula palīdz asinsvados atjaunot sārmainu vidi. Turklāt tajos ir ļoti daudz C vitamīna, tie satur hlorofilu un fitoķīmiskos savienojumus, kas veicina organisma detoksikāciju. Tie ir arī lielisks olbaltumvielu avots, ar kuru droši var aizvietot dzīvnieku valstības olbaltumvielu produktus. Atliek vien katru dienu dzert vienu līdz divas karotītes kviešu dīgļu sulas, kas sajaukta ar citronu sulu. Lietot nepieciešams tik ilgi, kamēr urīnskābes līmenis normalizēsies.

  1. Papildu ieteikumi

Samaziniet alkoholisko dzērienu lietošanu uzturā, jo tas kavē urīnskābes izvadīšanu no organisma. Izvairieties no fruktozes pārbagātā kukurūzas sīrupa, kā arī glikozes un fruktozes sīrupa, jo tie var palielināt urīnskābes daudzumu organismā.

Regulāras fiziskās aktivitātes un veselīga svara uzturēšana veicina urīnskābes izdalīšanos no organisma. Tiek uzskatīts, ka tauku šūnas veicina urīnskābes uzkrāšanos organismā. Ieturiet veselīgu dzīvesveidu, uzturā cenšoties lietot pēc iespējas mazāk ogļhidrātus un vairāk olbaltumvielas. Izvairieties no rafinētiem ogļhidrātiem, kā baltmaize, kūkas, bulciņas, proti, konditorejas izstrādājumi. Samaziniet pārlieku taukainu ēdienu lietošanu uzturā, jo tie samazina organisma spējas izvadīt urīnskābi.

avots

Pievienot komentāru