Ūdens vārdojums veselībai

Ūdens vārdojums organisma veselībai Nr. 2

Ņemem glāzi ar svēto ūdeni, noliekam sev priekšā un runājam tam virsū:

“Svēto ūdentiņ, tu, kas ārstē, esi tīrs, pasargā Dieva verga (vārds), manu acuraugu, pasargā no jebkādām nelaimēm, no sāpēm pasargā. Lai  (vārds) veselība vienmēr būtu stipra, ķermenis spēcīgs. Lai sargeņģeļi vienmēr stāvētu viņam klāt. Āmen. Āmen. Āmen”.

Ūdens vārdojums veselībai Nr. 3

Šo vārdojumu čukst ūdenim, kas sastāv no trim daļām, pareizāk, trešdaļai ūdens, bet nekādā gadījumā tai daļai, kas nāk no baznīcas, jo tai jau tika nolasīta lūgšana:

“Svētā Dievmāte, Debesu valdniece, Jaunava Marija, apklāj ar savu sarkano lakatu, godīgo roku, atdzīvinošo krustu Dieva vergu no visa ļauna, un pasargā mūžīgi mūžos. Āmen. No apmelotāja un  apmelotājas, no ķecera un ķeceres, no burvja un burves, no brīnumdara un brīnumdares mūžīgi mūžos. Āmen.
Erceņģeli Mihaēl, Gabriēl un Johans-cīnītājs uzvarēs dēmonu un pretinieku un vilku mūžīgi mūžos. Āmen. Saules ieskauts, ar mēnesi apjozts Dieva vergs (vārds), un nebaidīšos naidnieka un pretinieka un vilka mana mūžīgi mūžos. Āmen.”  

Ar apvārdotu ūdeni mazgā seju, kaklu, rokas un viegli samitrina matus, galvas augšdaļu. Pārējo ūdeni izlej aiz sliekšņa.

 avots

Pievienot komentāru