10 veselīgi produkti, kurus vajadzētu lietot augsta asinsspiediena gadījumā

Auzu pārslu putrai ir jābūt hipertoniķu ikdienas brokastu sastāvā. Pētījumos tika pierādīts, ka auzas ir lielisks selēna avots, kā arī tajās ir ļoti daudz šķiedrvielu.

Ķirbju sēklas novērsīs cinka deficītu un paglābs no infarkta. Pietiek vien ar 20 gramiem ķirbju sēklu dienā.

Kakao uzlabo asinsvadu stāvokli. Taču jāņem vērā, ka tas ir kalorijām bagāts dzēriens. Pietiek vien ar 1 – 2 tasītēm nedēļā, ne vairāk.

Vājpiena sastāvā ir kālijs, kalcijs, magnijs un vitamīni, kas uzlabo veselības stāvokli cilvēkiem ar augstu asinsspiedienu. To drīkst dzert pa trīs glāzēm dienā.

Rūgtā šokolāde nostiprina sirds muskulatūru, tās sastāvā ir antioksidanti, turklāt tā var samazināt spiedienu par 5 – 10 mm. Nav nekāda nepieciešamība ēst rūgto šokolādi lielos daudzumos.

Mandelēs ir mono nepiesātinātās taukskābes, kas spēj veiksmīgi samazināt holesterīna līmeni asinīs. Šī rieksta sastāvā ir kālijs, magnijs, E vitamīns – tas viss ir nepieciešams augsta asinsspiediena samazināšanai.

Regulāri lietota zaļā tēja var novērst holesterīna “korķus”, jo tā sastāvā ir daudz antioksidanti, turklāt tā novērš novecošanās procesus. Japānā teju neviens neslimo ar hipertoniju, jo tiešu tur visvairāk tiek dzerta zaļā tēja.

avots

Pievienot komentāru