Miega deficīts liek tev pieņemties svarā līdz 1 kg nedēļā. Lūk, kāpēc tā

Miega trūkums atstāj negatīvu ietekmi uz veselību, un tas ir zināms visiem. Vienas no negatīvajām sekām nepietiekošam miegam ir apetītes palielināšanās un palēnināts metabolisms, kas var novest pie svara pieauguma līdz pat 1 kg nedēļā.

“Nav nekādu šaubu par to, ka miega trūkums izsauc paaugstinātu bada sajūtu un pamudina ēst vairāk dienas laikā, kas likumsakarīgi noved pie ievērojama svara pieauguma”, – paskaidro Īvs Van Kauters, Čikāgas Universitātes miega un vielmaiņas centra direktors.

Pētījumi parādīja, ka katram cilvēkam šis process ir individuāls, bet vidēji tomēr lielākā daļa cilvēku pieņemas aptuveni pa 1 kg nedēļā, ja ir nepietiekams miegs, un tas ir tāpēc, ka patērēto kaloriju skaits palielinās par 300 kalorijām dienā.

Kaloriju patēriņš pieaug, jo cilvēka organismam ir nepieciešama papildus enerģija, lai paliktu nomodā. Turklāt miega trūkuma dēļ samazinās sātīguma hormons grelīns, kurš ir atbildīgs par bada sajūtas kontroli.

Tātad, ja tu vēlies iegūt skaistu figūru, pats labākais, ko tu vari izdarīt – organizēt sev ne mazāk kā 7 stundas miega naktī.

avots: upsocl.com

Pievienot komentāru